100 Classic Riddles with Answers – Fun Brain Teasers for All Ages
Share:

1. What has a head, a tail, is brown, and has no legs?
Answer: A penny.

2. I’m tall when I’m young and short when I’m old. What am I?
Answer: A candle.

3. The more you take from me, the bigger I get. What am I?
Answer: A hole.

4. I speak without a mouth and hear without ears. What am I?
Answer: An echo.

5. I’m always in front of you but can’t be seen. What am I?
Answer: The future.

6. I’m full of keys but can’t open any door. What am I?
Answer: A piano.

7. The more of me you take, the more you leave behind. What am I?
Answer: Footsteps.

8. I’m lighter than a feather, yet even the strongest man can’t hold me for long. What am I?
Answer: Breath.

9. What comes once in a minute, twice in a moment, but never in a thousand years?
Answer: The letter M.

10. I fly without wings, I cry without eyes. What am I?
Answer: A cloud.

11. What has many teeth but can’t bite?
Answer: A comb.

12. I have cities but no houses, forests but no trees, and rivers but no water. What am I?
Answer: A map.

13. I go up but never come down. What am I?
Answer: Your age.

14. I can be cracked, made, told, and played. What am I?
Answer: A joke.

15. I have a neck but no head, and I wear a cap. What am I?
Answer: A bottle.

16. I’m tall in the morning, short at night. What am I?
Answer: A candle.

17. I’m always hungry, I must always be fed, the finger I touch, will soon turn red. What am I?
Answer: Fire.

18. I’m not alive, but I grow; I don’t have lungs, but I need air; I don’t have a mouth, but water kills me. What am I?
Answer: Fire.

19. I have keys but open no locks, I have space but no room, you can enter but can’t go inside. What am I?
Answer: A keyboard.

20. I’m taken from a mine, and shut in a wooden case, from which I am never released, and yet I am used by almost every person. What am I?
Answer: Pencil lead.

21. I’m round and have a face, but I’m not alive. What am I?
Answer: A clock.

22. I’m always running but never get tired. What am I?
Answer: A river.

23. I have hands but cannot clap. What am I?
Answer: A clock.

24. I have a bed but never sleep. What am I?
Answer: A river.

25. I am white when I’m dirty and black when I’m clean. What am I?
Answer: A chalkboard.

26. I’m sometimes wet and sometimes dry. What am I?
Answer: A towel.

27. I can be cracked or told, and I can make you laugh. What am I?
Answer: A joke.

28. I have one eye but can’t see. What am I?
Answer: A needle.

29. I go around all the places, cities, towns, and villages, but never move. What am I?
Answer: A road.

30. I have no beginning, middle, or end. What am I?
Answer: A circle.

31. I’m tall when I’m young, short when I’m old. What am I?
Answer: A candle.

32. I get bigger the more you take away from me. What am I?
Answer: A hole.

33. I’m black when you buy me, red when you use me, and gray when you throw me away. What am I?
Answer: Charcoal.

34. I’m not alive, but I can grow. I don’t have lungs, but I need air. What am I?
Answer: Fire.

35. I have a tongue, I have a soul, but I’m not alive. What am I?
Answer: A shoe.

36. I am always in motion but never leave my place. What am I?
Answer: A clock.

37. I’m a word of letters three; add two and fewer there will be. What am I?
Answer: Few.

38. I’m a house that has no doors, windows, or rooms. What am I?
Answer: An egg.

39. I have branches, but no fruit, trunk, or leaves. What am I?
Answer: A bank.

40. I go all around the world but always stay in a corner. What am I?
Answer: A stamp.

41. I have teeth, but I never bite. What am I?
Answer: A comb.

42. I am always in front of you but can’t be seen. What am I?
Answer: The future.

43. I can fly without wings. I can cry without eyes. What am I?
Answer: A cloud.

44. I’m a key that opens no locks. What am I?
Answer: A piano key.

45. I can be long or short, can be grown or bought, can be painted or left bare. What am I?
Answer: Nails.

46. I have a neck but no head, two arms but no hands. What am I?
Answer: A shirt.

47. I am always hungry, I must always be fed, but if you give me water I will soon be dead. What am I?
Answer: Fire.

48. I’m light as a feather, but even the strongest man cannot hold me for long. What am I?
Answer: Breath.

49. I am taken from a mine and shut up in a wooden case, from which I am never released. What am I?
Answer: Pencil lead.

50. I am sometimes wet, sometimes dry; I can be white, black, or blue. What am I?
Answer: A chalkboard.

51. I’m always moving but I never leave my place. What am I?
Answer: A clock.

52. I have cities but no houses, forests but no trees, and rivers but no water. What am I?
Answer: A map.

53. I’m tall when young, and short when old. What am I?
Answer: A candle.

54. I go all around the world but always stay in a corner. What am I?
Answer: A stamp.

55. I have hands but can’t clap. What am I?
Answer: A clock.

56. I can be cracked, made, told, and played. What am I?
Answer: A joke.

57. I have a neck but no head. What am I?
Answer: A bottle.

58. I’m black when you buy me, red when you use me, and gray when you throw me away. What am I?
Answer: Charcoal.

59. I have teeth but can’t bite. What am I?
Answer: A comb.

60. I am always hungry and must be fed, but if you give me water, I will die. What am I?
Answer: Fire.

61. I speak without a mouth and hear without ears. What am I?
Answer: An echo.

62. I can fly without wings. I can cry without eyes. What am I?
Answer: A cloud.

63. I have a heart that doesn’t beat. What am I?
Answer: An artichoke.

64. I am taken from a mine and shut up in a wooden case. What am I?
Answer: Pencil lead.

65. I have branches but no fruit, trunk, or leaves. What am I?
Answer: A bank.

66. I’m always in front of you but cannot be seen. What am I?
Answer: The future.

67. I go up but never come down. What am I?
Answer: Your age.

68. I have a bed but never sleep. What am I?
Answer: A river.

69. I am full of holes but still hold water. What am I?
Answer: A sponge.

70. I am round and have a face, but no eyes, nose, or mouth. What am I?
Answer: A clock.

71. I’m always coming but never arrive. What am I?
Answer: Tomorrow.

72. I can be long or short, grown or bought, painted or left bare. What am I?
Answer: Nails.

73. I’m taken from a mine and shut in a wooden case, from which I am never released. What am I?
Answer: Pencil lead.

74. I have one eye but cannot see. What am I?
Answer: A needle.

75. I get bigger the more you take away from me. What am I?
Answer: A hole.

76. I am always running but never get tired. What am I?
Answer: A river.

77. I have keys but open no locks. What am I?
Answer: A piano.

78. I can be cracked, made, told, and played. What am I?
Answer: A joke.

79. I am light as a feather, yet the strongest man cannot hold me for long. What am I?
Answer: Breath.

80. I have a tongue but cannot talk, a soul but cannot walk. What am I?
Answer: A shoe.

81. I go all around the places but never move. What am I?
Answer: A road.

82. I’m sometimes wet, sometimes dry. What am I?
Answer: A towel.

83. I’m black when you buy me, red when you use me, and gray when you throw me away. What am I?
Answer: Charcoal.

84. I can fly without wings. I can cry without eyes. What am I?
Answer: A cloud.

85. I have hands but cannot clap. What am I?
Answer: A clock.

86. I am round, I have a face but no eyes. What am I?
Answer: A clock.

87. I have teeth but never bite. What am I?
Answer: A comb.

88. I am always hungry, must be fed, but water kills me. What am I?
Answer: Fire.

89. I go up but never come down. What am I?
Answer: Your age.

90. I am always in motion but never leave my place. What am I?
Answer: A clock.

91. I am sometimes wet, sometimes dry; I can be white, black, or blue. What am I?
Answer: A chalkboard.

92. I can be cracked, made, told, and played. What am I?
Answer: A joke.

93. I have a bed but never sleep. What am I?
Answer: A river.

94. I have cities but no houses, forests but no trees, and rivers but no water. What am I?
Answer: A map.

95. I can be long or short, grown or bought, painted or left bare. What am I?
Answer: Nails.

96. I have a neck but no head, two arms but no hands. What am I?
Answer: A shirt.

97. I have one eye but cannot see. What am I?
Answer: A needle.

98. I get bigger the more you take away from me. What am I?
Answer: A hole.

99. I go all around the world but always stay in a corner. What am I?
Answer: A stamp.

100. I am full of holes but still hold water. What am I?
Answer: A sponge.